Érzelmi intelligencia fejlesztés

{row}

Az érzelmi intelligencia fogalma eredetileg Daniel Goleman nevéhez kötődik, aki az EQ 5 dimenzióját határozta meg. A tréning fő célkitűzése ennek az 5 tényezőnek a részletes megismertetése a résztvevőkkel elméleti blokkokon, konkrét példákon, film részleteken és helyzet gyakorlatokon keresztül. A program során a résztvevők megismerkednek az érzelmi intelligencia fogalmával és jelentőségével a mindennapjaik és a munkájuk során. Visszajelzést kapnak saját érzelmi intelligenciájukról, megtanulják helyesen felmérni mások és a saját érzelmi állapotukat. Megtanulhatják saját és munkatársaik problémáinak más aspektusból való megközelítését és kezelését. Eddig kevésbé eredményes viselkedési mintáikat felismerhetik és kialakíthatnak új, hatásosabb válaszokat. Eszközöket, módszereket kapnak, amikkel a tréning után egyénileg tovább gyakorolható az érzelmi intelligencia fejlesztése.
Vezető résztvevők esetén a vezetők a fent leírtakon kívül képesek lesznek a vezetői identitásuk különböző aspektusainak megerősítésére és egy olyan eszköztár kidolgozására, amellyel a dolgozói elégedettséget és elkötelezettséget növelhetik.

Kinek ajánljuk?

A program valamennyi munkatársi szintnek ajánlott. Arra is van lehetőség, hogy a program a csak vezetői kört célozzon meg. Ebben az esetben bizonyos vezetői témákkal a program kiegészíthető.

Tartalom

  • Mi az előnye az érzelmi intelligenciának? Hogyan hat a teljesítményre, a vezetői gyakorlatra, a tanulásra és a döntéshozatalra?
  • Az érzelmi intelligencia 5 tényezőjének erősítése – Daniel Goleman modell: Éntudatosság, Önszabályozás, Motiváció, Empátia, Társas készségek
  • Eszközök és módszerek megismerése, begyakorlása egyéni feladatokon és szituációs gyakorlatokon keresztül az 5 tényező fejlesztésére
  • Opcionális: az Insight Érzelmi Intelligencia Kérdőíve

 

Megvalósítási alternatíva

  • 2 napos program
  • 2 napos program fél napos team coaching utókövető programmal
  • 1,5 napos program fél napos team coaching utókövető programmal

{/row}

Scroll to Top