Lassan közeledős szakmai partnerség

Hogy ismertétek meg egymást?
Szabó Zsófia (Ascon Consulting partner): Tündéről először szakmai körökben hallottam, annyit és annyira személyeset, hogy olyan volt, mintha már ismerném. Először Tünde egyik Action Learning (AL) tréningjén találkoztunk.

Horváth Tünde (Ascon Consulting partner): Szakmai körökből mindig tudtam Zsófiról, és távolról csodáltam azok alapján, amiket hallottam róla. Aztán egyszer bejelentkezett egy Action Learning tréningemre, amitől én azonnal bepánikoltam. Attól ijedtem meg, hogy vajon mit tudok én tanítani ennek az okos és tapasztalt nőnek.

 

Hogy alakult ki a szakmai partnerség köztetek? Ki kezdeményezte?
Szabó Zsófia: A képzés után elkezdtünk rendszeresen találkozni és ismerkedni. Én gyakran megírtam Tündének az AL-folyamataim tapasztalatait, kísérleteit, és beszélgettünk róla, majd egymásra építettük a jövőbeli ötleteinket.

Horváth Tünde: A tréning után elkezdtünk néhány havonta reggelizni járni. Hol az egyikünk, hol a másikunk kezdeményezte, és mindig izgalmas szakmai témákról meg persze magunkról beszélgettünk a tükörtojás és kávé mellett.

A közeli ismeretség volt előbb vagy az üzleti partnerség? Az előbbi kell ahhoz, hogy üzletileg sikeres legyen az együttműködés?
Szabó Zsófia: Előbb ismerkedtünk és barátkoztunk. Amikor már minden közös munka természetes volt és flottul ment, akkor jött az az ötlet, hogy mi lenne, ha üzletileg is összekapcsolnánk a cégeinket.

Horváth Tünde: A személyes ismeretség volt előbb. Akkor még Boulderben laktam, Colorado államban. Zsófi a családjával azon kevesek egyike volt a baráti körömből, akik ott is, aztán később Santa Fében is meglátogattak. Én hiszek abban, hogy jó megismerni valakit, mielőtt üzletileg összebútorozunk.

Volt már korábban más üzleti partneretek? Abból mit tanultatok?
Szabó Zsófia: Voltak és van is! Az Ascont már 11 éve Máté Barbara partneremmel visszük. Számomra az a legfontosabb, hogy közösek legyenek az emberi értékeink, és az etikai határaink hasonlóak legyenek, és higgyünk abban, hogy együtt többek vagyunk, mint külön-külön.

Horváth Tünde: Stratégiai partnerség több is volt az életemben. A legfontosabbak, amiket tanultam: hallgatni arra a vékonyka hangra, amelyik azt súgja, hogy itt valami nem lesz OK, elfogadni az önzetlen segítséget, őszinte visszajelzéseket adni/kapni, egyeztetni, egyeztetni, egyeztetni

 

Ki mit tesz hozzá a közös sikerhez?
Szabó Zsófia: Mindketten nagy motivációval, álmokkal, kitartással és megbízhatóan vagyunk abban, amit csinálunk. Tünde hozza a remek ötleteit, innovációs gondolatait, én pedig sokszor keretet adok, folyamatot gondolok ki és hozom az üzleti szempontokat.

Horváth Tünde: Mind a ketten mindent beleteszünk: tudást, tapasztalatot, kapcsolatokat, kreativitást, kételkedést, egymás gondolatainak megvitatását, a saját elakadásainkat, félelmeinket és persze a céges ambícióinkat, álmainkat.

 

Van a cégtörténetetekben olyan mozzanat, ami szerintetek különleges más cégekéhez képest, és ha igen, mi az?
Szabó Zsófia: Nekem megdöbbentő volt hallani az elmúlt évben több embertől is, hogy a bakancslistájukon van a mi képzésünk.

Horváth Tünde: Az egyik az, hogy a hatéves együttműködésünk alatt soha nem volt köztünk konfliktus. Véleménykülönbség, nézeteltérés igen, de konfliktus nem.

 

Mi a társad fő erőssége, amiről azt gondolod, hogy kiegészíti azt, amiben te gyengébb vagy?
Szabó Zsófia: Tünde hoz egy fantasztikus, egyedülálló tudást, ami az egyéni és csoportos transzformációkhoz szükséges: tűpontosan nyúl oda, ahol valamit át kell alakítani, valamire rá kell nézni, el kell fogadni ahhoz, hogy ott megtörténhessen az átfordulás, sokszor hívom ezt varázslásnak. Én pedig természetesen és stabilan kezelem a határokat: érzékelem, ha tisztázni vagy épp változtatni kell a kapcsolódásokon, struktúrákon.

Horváth Tünde: Zsófi bámulatos gyorsasággal látja át a legkomplexebb szervezeti problémákat. Néhány kérdés alapján fel tudja vázolni, hogy mivel küzd a vezetői csapat, milyen alrendszerek között húzódnak sáncok, és szervezetfejlesztőként hol avatkozna be először. A másik nagy erőssége, hogy minden helyzetet sok perspektívából vizsgál meg, és csak azután dönt. De amit a leginkább irigylek tőle, az az, ahogy gondoskodik a saját szükségleteiről. Úgy is mondhatnám, Zsófi mestere önmaga kényeztetésének!

 

Van szerepmegosztás köztetek? Ezt előre megbeszéltétek, vagy menet közben alakult?
Szabó Zsófia: A fejlesztéseink, képzéseink menetéről mindig megállapodunk, hogy ki mit csinál vagy ki vezet. A cégépítés tekintetében még ismerkedünk, azaz mindent nagyon alaposan átbeszélünk és döntünk arról, hogy hogyan, milyen irányban, milyen szerepek mentén dolgozunk.

Horváth Tünde: Nagyon sokat egyeztetünk akkor is, amikor tréninget tartunk, és akkor is, amikor cégvezetőként vagyunk egy helyzetben. Az alapján döntjük el, hogy melyikünk mit csinál, hogy ki érzi magát stabilabbnak és felkészültebbnek az adott helyzetben. De néha az alapján döntünk, hogy melyikünk akar kísérletezni olyan szereppel, ami kevésbé komfortos számára

 

Mi jelenti a legnagyobb nehézséget az együttműködésetek során? Miben tudnátok még fejlődni?
Szabó Zsófia: Egyértelműen az, hogy túlvállaljuk magunkat. Én biztosan nehezen mondok nemet, és Tünde is sztahanovista. Ha nemet tudnánk mondani, hosszabb távon többet tudnánk fejleszteni és több időnk maradna a cégépítésre is. Már elhatároztuk, hogy csak akkor hozhatunk be valami újat, ha kihúzunk valamit a meglévőkből.

Horváth Tünde: A túlvállalás. Néha aggódunk egymásért, ilyenkor igyekszünk a másikat tehermentesíteni. Bár ahogy írtam, Zsófi alapból nagyon jó az öngondoskodásban, delegálásban valószínűleg mind a kettőnknek van tanulnivalója.

 

Fejezd be a következő mondatokat:

„Üzlet és barátság”
Szabó Zsófia: kényes dolog. Mindkettőhöz kell nagyvonalúság.
Horváth Tünde: Tiszta határok nélkül nem működik együtt. De ha azok megvannak, akkor az egyik legjobb kombináció az életben. 

A legelső megbeszéléseinkhez képest…
Szabó Zsófia: …ma már gyorsabban hozunk szakmai döntéseket, de legalább annyi, ha nem több az igényünk a személyes összekapcsolódásra és beszélgetésre. 
Horváth Tünde: mostanra egy mozdulatból vagy tekintetből tudjuk, hogy a másik milyen irányt akar venni. 

A társam szerintem azért szeret velem dolgozni, mert…
Szabó Zsófia: …bátran tud rám támaszkodni, és tudja, hogy mindig, de mindig számíthat rám, csakúgy, mint én rá.
Horváth Tünde: nehéz helyzetekben is bátor vagyok, még akkor is, amikor érzek valamennyi félelmet.

 

Csak egy nevet írj be:

 

Szabó Zsófia

Horváth Tünde

Ki szeret nagyobbat álmodni?

Tünde

Tünde

Ki aggódik többet?

Mindketten tudunk aggódni, de szerencsére máson.

Néha Zsófi, néha Tünde

Ki a rámenősebb üzletember/üzletasszony?

Zsófi (jó hír, hogy mindketten azok vagyunk)

Abszolút Zsófi

Ki a kreatívabb?

Másban vagyunk kreatívak.

Amikor engedjük, hogy beinduljon a kreatív szikra, mind a ketten szárnyalunk.

Mit nyertél a partnereddel?

Szakmai magabiztosságot, bátorságot, stabilitást és egy mélyen megélt szervezetfejlesztői identitást.

Bizalmas barátot, csapattársat, izgalmas csapatot, kreatív műhelyt, őszinte visszajelzéseket, rengeteg nevetést, felfedezőtársat, vég nélküli tanulást.

 

Mit tanácsolnál kezdő vállalkozótársaknak a hosszú távú, sikeres együttműködéshez?
Szabó Zsófia: Legyen közös álmuk, céljuk, amiről beszéljenek sokat. Rendszeresen értékeljék az együttműködésüket: a könnyen átbeszélhetők mellett osszák meg a nehézségeiket és elbizonytalanodásaikat is egymással.

Horváth Tünde: Ismerjék meg önmagukat és azokat a tudattalan stratégiáikat, amikkel meg szokták maguknak szerezni azt, amire szükségük van. Ha ez tiszta, akkor nagyon gyorsan fülön tudják csípni magukat, mielőtt a társukat belehúznák ezekbe a gyakran destruktív mintákba.

 

Scroll to Top