Vezetői csapat energizálása

Sok csapat, szervezet szenved attól, hogy a folyamatosan változó, kihívásokkal teli környezetben, a magas elvárásoknak való megfelelési kényszer elfárasztja, enerváltá, érdektelenné teszi a munkatársait. Ennek következtében a munkahelyi teljesítőképesség csökken. Hogyan lehet a csapatokat energizálni, feltölteni, lelkessé tenni? Ügyfelünk is ezzel a kérdéssel fordult hozzánk.

 

Ügyfelünk

Megbízónk a magyar és a nemzetközi piacon is sikeres vállalkozás tulajdonosa, egyben ügyvezetője. Sokat és jól dolgoznak, eredményeiket a piac elismeri.

 

A feladat

Megbízónk szerint a vezetői csapatában még bőven van lehetőség. Energiák felszabadítása, tudatos újratermelése és egy egymásra jobban figyelőbb vezetői csapat a cél.

Megbízónk munkáját a precizitás, a tökéletességre való törekvés és a jószándék egyaránt jellemzi. Együtt él,- lüktet a céggel, és ezt várja el munkatársaitól is. Aki teljesíti is ezt az elvárást, az jellemzően fáradt, napi 10 órákat dolgozik nem csak munkanapokon. Mások elengedettebb munkastílusban, akár többet hibázva dolgoznak. E kettősséget látva felvetődött a kérdés: mi legyen a program célja? Hogyan váljon a csapat energizáltabbá, ha vezetői filozófiákban ennyire másképp gondolkoznak a felsővezetők?

 

A megoldás

Válaszként az egyéni energizálódásra, ezen keresztül az egyénre szabott feltöltődési gyakorlatokra fókuszált a fejlesztés. Célunk az volt, hogy a résztvevők elfogadják nemcsak a karakterükben lévő különbségeket, de megértsék az energia-háztartásokban, egyéni reakciókban rejlő különbségeket. Csapat szintű eredményeket az egyéni különbözőségek megértésében, elfogadásában és támogatásában ért el a program.

 

Eredmények

Ma már nem „ciki” napközben elmenni egyet futni és az sem gond, ha valaki bezárja maga mögött az ajtót, hogy stratégiai feladataira fókuszáltan és zavartalanul tudjon figyelni. A vezetői értekezletek is más keretek között zajlanak: egyéni igényeket is figyelembe vesznek az időzítés, felkészültség, levezetés és számonkérés tekintetében.

Scroll to Top