Stressz felmérés

{row}

Egy szervezeti audit során online kérdőívvel és célzott interjúkkal, szükség esetén szervezeti adatok elemzésével mérjük fel a kollégák egészség-magatartását, azonosítjuk azokat a szervezeti struktúrákat, viselkedési szokásokat vagy munka-környezeti elemeket, amelyek segítik vagy épp akadályozzák a munkatársak motivációját, pszichés jóllétét. A legátfogóbb vizsgálati módszerünk a pszicho-szociális kockázatfelmérés. A felmérés elvégzése 2008. január 1-je óta törvényi kötelezettsége a munkáltatóknak (a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 54. § (1) bekezdés d) pont). A felmérés eredményeit egyeztetjük a vezetéssel, és javaslatot teszünk a további lépésekre. A vezetők sokszor már ekkor találnak gyors és hatékony javítási lehetőségeket, például bizonyos területek közötti hatáskör tisztázása, a munka-körülmények fejlesztése.

Kinek ajánljuk?

A felmérés kiterjedhet a teljes szervezetre, vagy kifejezetten annak egyes szegmensére például ügyfélszolgálati csoport, vezetők a szervezetben, egy-egy telephely munkatársai, fizikai dolgozókra stb.

Tartalom

  • Kérdőíves lekérdezés egy 20-30 percet igénybe vevő online kérdőív, amely a következő témaköröket érinti: demográfiai, munkaköri és fiziológiás adatok, munkahelyi és magánéleti stressz források, elégedettségi faktorok, munkakörnyezet, munkahely által biztosított lehetőségek, testi és viselkedésbeli tünetek.
  • Amennyiben szükséges a kérdőívet 1-1,5 órás interjúkkal, fókuszcsoportos beszélgetésekkel egészítjük ki.
  • Szervezeti adatokat elemezzük, intervenciós javaslatokat fogalmazunk meg.
  • Eredményeket egyeztetjük a vezetéssel, javaslatot teszünk egészségfejlesztési stratégiára.

 

Megvalósítási alternatíva

A felmérés mélységét az adott szervezet igényeihez tudjuk szabni. Ennek megfelelően tudunk felmérést készíteni egy szűkebb, de célzottabb munkavállalói körre, illetve akár a szervezet egészére. A felmérés mélységétől függően az időszükséglet: 3-6 hét

{/row}

Scroll to Top