Casanova-coaching

A coaching szakma nem egy zárt férfiklub. Sok nő találja meg hivatását coachként, sokan tanítják is ezt a szakmát. Mégis: van egy férfi, akitől talán mi nők is sokat tanulhatunk. Talán néhány tekintetben túl is haladta a mai coaching-sztereotípiákat.

Ő Casanova.

Elnyúlva a nyári fülledtségben, vegyük számba a Casanova-coaching tízparancsolatát:

  1. Mindenki fontos. Ne a te ízlésed szabja meg, ki lesz az ügyfeled – hanem az ő szüksége. Nem kell a „kémia” – a figyelem és a szakmaiság a lényeg.
  2. Figyelj a partner igényeire, abban segítsd őt. Így nyered meg igazán a bizalmát és leszel a szemében igazán értékes társ.
  3. Amikor vele vagy, teljes figyelmed az övé legyen. Légy ott és jelen. Ez hozza létre köztetek az intimitást.
  4. A boldogságához vezető út benne van, nem te teszed boldoggá. Te ezt felfedezni és megélni segíthetsz.
  5. Minden egyes találkozásotoknak legyen eleje, közepe, vége. Minden egyes találkozó legyen élmény mindkettőtök számára.
  6. Engedd bele magad a helyzetbe, mert így tudsz igazán empatikus és hiteles lenni. Maradj mindig kicsit kívülálló, mert így őrződ meg függetlenségedet és másokra való nyitottságodat.
  7. Kapcsolatotok nem az öröklétnek szól: legyen rövid átfutási idejű és célorientált. A megszokás ritkán tesz jót a fejlődésnek.
  8. Tanuld meg kezelni az elválást, mert nincs évekig tartó együttlét. Ne legyen köztetek függés.
  9. Legyél őszintén kíváncsi a másikra. Ne feledd: mindenkitől tudsz te is tanulni. A rutin és megújulás képessége tesz eredményessé, egyedivé és óv meg a kiégéstől.
  10. Minden egyes partner egyedi, különleges és megismételhetetlen. Ennek megfelelően is bánj vele. Meglátod, így sokkal többet fog kihozni magából, mint amit el tudott volna képzelni magáról.

Casanova a maga módján igazi coach volt. A maga módján.

Scroll to Top