Szervezeti kultúrafejlesztés

{row}

A szervezeti kultúra fejlesztés megkeresi és azonosítja azokat a gondolkodási és viselkedési mintázatokat, melyek a szervezet sikerességének, vagy épp nehézségének okozói. Sok éve berögzött és begyakorolt stílusokról van leggyakrabban szó, melyeket általában egyértelműen támogatnak a szervezeti rendszerek (teljesítményértékelés, kommunikációs rendszerek stb.).
Kultúrafejlesztés során egy átfogó diagnózisban felmérjük a jellemző stílus jegyeket, azonosítjuk a kritikus szervezeti okozókat. A vezetéssel kidolgozzuk a kívánatos szervezeti kultúra jellemzőket, majd a kulcsemberek bevonásával együtt kialakítjuk annak folyamatát, ahogy a szervezet megismeri a kívánatos irányokat, alakítja, pontosítja azokat és elkezdi a szervezeti mindennapokba bevezetni azokat. Szervezeti kultúrafejlesztés során a munkánk gyakran kiegészül a szervezeti jövőkép kidolgozásával, vagy megerősítésével és a kultúrával való megfeleltetéssel.

Kinek ajánljuk?

  • Olyan szervezetek számára, akik azt érzékelik, hogy változtatni kell, mert “nem lehet már úgy csinálni, ahogy eddig csináltuk”
  • Olyan elkötelezett felsővezetőknek, akik hisznek abban, hogy lehet másképp is
  • Olyan szervezeteknek, ahol alapvető változásokat kell elérni, mert a vállalat vagy más piacra, vagy más szemlélettel, vagy más hozzáállású munkatársakkal lesz csak sikeres

 

Tartalom

  • Szervezeti kultúra diagnózis, kívánatos kultúra kidolgozása (gyakran a Human Synergistics® kultúra felmérés és hálózatkutatási eszközök felhasználásával)
  • A jelenlegi kultúra stílus jegyeinek értelmezése és tudatosítása
  • Közös platform teremtése a kívánatos kultúrára
  • Programok, kezdeményezések definiálása és támogatása a célzott gondolkodási és működési minták elérése érdekében

 

Megvalósítási alternatíva

A program 1-3 éves átfutású. Az első 6 hónap intenzív munkát jelent a vezetés és kulcsemberek részéről.

{/row}

Scroll to Top