Mitől leszek sikeres 2013-ban?

Célkitűzés tudatosan 

„- Kíváncsi vagyok, mit lehet elérni 1 óra alatt. Annyit hallottam már a coachingról, gondoltam kipróbálom. 
– Ezért jelentkeztél a célkitűző coachingra? 
– Igen. Vezető vagyok, fontos a tudatosság. Hogyan várjam el a csapattól a céltudatos munkát, ha nekem sem teljesen tiszták a céljaim? A helyzet idén talán még bonyolultabb, szeretném átgondolni és magammal tisztában lenni.   
– Értem. Kezdjünk bele!”

Célkitűzés professzionális segítséggel – ezt ajánljuk fel a Coaching Határok Nélkül akciójának tagjaként. 1 órás díjmentes coaching – vezetőket így segítjük abban, hogy céltudatosan indítsák az évüket. Január 15-től február 10-ig lehet jelentkezni az akcióban részt vevő 10 coach egyikénél.

A fenti beszélgetés 2013. január 25-én, péntek délután zajlott le az egyik jelentkezővel. A hete lezárásaként jött el hozzánk. Egy nemzetközi cég magyarországi csapatának kontrolling- és idéntől HR-vezetője is. Ültünk, teáztunk és a lassan sötétedő külvilágot elfeledve kezdtünk dolgozni. Igen, dolgozni, mert az éves céljainkat megfogalmazni igazi értékteremtő tevékenység. Hol színes képekkel, hol elgondolkodó beszélgetéssel, hol strukturáló jegyzeteléssel kezdjük kitisztázni a jelent és felvázolni a jövőt. Hogyan látja magát a cégben? Mit szeretne elérni? Milyen erőtérben mozog, min tud változtatni és min nem? Kérdések, történetek, rajzok, gondolatok alakultak átlátható célokká irodánk bárpultjánál ülve.

Endrei-Kiss Judit kolléganőm cikke érzékletesen mutatja be a vágytól a megvalósításig vezető rögös út főbb szakaszait. Ebben a célkitűzés 3 legfontosabb lépése, amit az 1 óra alatt mi is végig jártunk:

  1. Válaszd ki azt a legfontosabb területet (maximum 2 nagyobbat egy évre), amiben változni szeretnél!
  2. Találd meg a választ arra, hogy MIÉRT akarsz változni!
  3. Képzeld el magad az új szokásoddal!

„- Most az 1 óra végén mit mondasz, mit értünk el? 
– Egy független, de intenzíven figyelő embernek elmondhattam a helyzetemet, aki visszakérdezett, értelmezett – ez már jót tett. Elképzeltem, mit szeretnék elérni év végére és ezeket látom magam előtt leírva. A struktúra, az átláthatóság sokat segít. Mennyire vagyok magabiztos az egyes célokkal kapcsolatban? Fontos volt, hogy végig gondoltuk. Látom, hogy van, ami rajtam múlik leginkább. Azt is jó látni, hogy van olyan cél, ami most még szinte elérhetetlen. Köszönöm!”

Scroll to Top