Erősíthető-e a szervezeti elégedettség transzformáció közben?

Folyamatos változások? Szervezeti frusztráció és értetlenség? Romló munkatársi elégedettség? Növekvő fluktuáció? Egyre gyakoribb személyes konfliktusok?

Az erős centralizációs trendeknek sokszor ezek a kísérőjelenségei. Hogyan éljük meg a központ (a „Global”) megerősödését? Folyamatos riportolás, ki nem dolgozott szervezeti folyamatok, káosz a vezetésben, drasztikusan csökkenő felhatalmazás… Az állandó változások olyan mértékű terhet rónak a szervezetekre, hogy sokan alig győzik operatív teendőiket. A szervezet erőteljesen feladatorientálttá válik: a beszélgetések, a másikra való nyitottság és kíváncsiság elveszik a feladatözönben. Miért csodálkozunk, hogy az elégedettség csökken?

Olvassa tovább a Erősíthető-e a szervezeti elégedettség transzformáció közben? című cikkünket!

Posted in Szervezeti változás | Tagged , , , | Comments Off on Erősíthető-e a szervezeti elégedettség transzformáció közben?

Karrierváltó nők. Kétségek, belső erők a változásban.

Változásmenedzsment szakértő vagyok, cikksorozatomban ennek jegyében írtam sikeres magyar vállalkozásokról, szervezeti túlpörgés következményeiről. Ugyanakkor szakmai életemben az is fontos (de persze nem csak ott), hogy nő vagyok. Ezért mindig különös érzékenységgel érintenek a női történetek a változásokkal kapcsolatban.

Olvassa tovább a Karrierváltó nők. Kétségek, belső erők a változásban. című cikkünket!

Posted in A változásról, Karrier, Személyes változás | Tagged , , , | Comments Off on Karrierváltó nők. Kétségek, belső erők a változásban.

Gyorsabban, olcsóbban, többet!

Bírhatatlan munkahelyi követelményekről, a munkavállalók terheltségéről, kiégésről és a vállalati kultúraváltás egy lehetséges irányáról.

Olvassa tovább a Gyorsabban, olcsóbban, többet! című cikkünket!

Posted in Energiamenedzsment, Kiégés, Stressz- és energiamenedzsment | Tagged , , , | Comments Off on Gyorsabban, olcsóbban, többet!

Garázscégből nagyvállalattá válni

„Garázscégből milliárdos óriás”, „Garázscégből éllovas”, „Garázscégből milliárdos sikersztori” olvashatjuk a neten különböző magyar vállalkozások világsikerét. Ilyenkor általában már a fantasztikus sikereket, a jó árú cég, vagy szolgáltatás eladásokat látjuk. De mi történik mindaddig, amíg ide eljutnak ezek a cégek? Mit élnek át a tulajdonosok? Hogyan lesz a pár fős lelkes csapatból egy – a nemzetközi piacon is helytálló – vállalat?  Ezekről a kérdésekről beszélgettem Scheidler Balázzsal, a BalaBit egyik alapító tagjával és technológiai igazgatójával, valamint Szeles Zoltánnal, a Capsys alapítójával és ügyvezetőjével.

Olvassa tovább a Garázscégből nagyvállalattá válni című cikkünket!

Posted in Stratégia, Szervezeti változás, változás | Tagged , , , | Comments Off on Garázscégből nagyvállalattá válni

Csere-bere Fogadom – avagy hogyan tudunk egy vidám játékkal elkötelezett fogadalmakat tenni?

Szeretnék megosztani veletek egy személyes élményt – ami vezetőknek, csapatépítőknek is adhat jó ötletet az éveleji célkitűzésekhez.

Olvassa tovább a Csere-bere Fogadom – avagy hogyan tudunk egy vidám játékkal elkötelezett fogadalmakat tenni? című cikkünket!

Posted in A változásról | Comments Off on Csere-bere Fogadom – avagy hogyan tudunk egy vidám játékkal elkötelezett fogadalmakat tenni?

Amit minden vezetőnek tudnia kell a csoportfejlődésről

A hatékony csapat vezetői álom – de ide el is kell jutni! Hol tart a csapatod? Mit tudsz tenni vezetőként, hogy minél hamarabb teljesítő csapatod legyen? Milyen csapdák vannak és hogyan kerüld el őket? Erre ad választ a következő cikk.

Olvassa tovább a Amit minden vezetőnek tudnia kell a csoportfejlődésről című cikkünket!

Posted in A változásról, Együttműködés fejlesztés | Comments Off on Amit minden vezetőnek tudnia kell a csoportfejlődésről

Egyenlet az egyenlők között

Mateklecke -> 5 dolog, amire figyeljünk a változások/problémamegoldás során -> Mikor milyen tanácsadóra van szükségünk? Hogyan válasszunk?… egy szokásosan induló hétköznap este különös csavart vett.

Olvassa tovább a Egyenlet az egyenlők között című cikkünket!

Posted in coaching | Comments Off on Egyenlet az egyenlők között

(Szervezeti) Egységben az erő

„Mi mindent megteszünk, a lehetetlent is határidőre szállítjuk, ők meg arra is képtelenek, hogy érthetően megfogalmazzák mit is szeretnének!”

Ha gondoltad már ezt magadban, akkor lehet, hogy silóban vagy a csapatoddal együtt. Mire elolvastad ez a rövid írást, már képes leszel rá, hogy eldöntsd.

Olvassa tovább a (Szervezeti) Egységben az erő című cikkünket!

Posted in A változásról | Comments Off on (Szervezeti) Egységben az erő

Harc a “silósodás” ellen

Az elmúlt években több nagyvállalatnál mértem fel a szervezeti egységeik munkájával kapcsolatos elégedettséget. Nem a termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos elégedettséget, hanem azt, ahogyan egymás munkáját megítélik a cégen belül.

Olvassa tovább a Harc a “silósodás” ellen című cikkünket!

Posted in A változásról, Együttműködés fejlesztés, Stratégiai menedzsment, Szervezeti változás | Tagged , , , , | Leave a comment

Na, merre az arra? 2015-ös fókuszpontok a szervezetfejlesztésben

2014 sok szempontból az útkeresés éve volt. Úgy tűnik, hogy itthon nem enyhül a gazdasági szorítás, sok cég bezárását, leépítését, átstrukturálását, részlegek outsourcingját láttuk, kísérhettük végig. A megszorítások ugyanakkor magukkal hozzák a kísérletezést, az újításokat, a nem szokásos megoldások megjelenését. Szerencsére a szervezetek életében is.

Olvassa tovább a Na, merre az arra? 2015-ös fókuszpontok a szervezetfejlesztésben című cikkünket!

Posted in Energiamenedzsment, Stressz- és energiamenedzsment, Szervezeti változás, változásmenedzsment | Tagged , , , , , , , | Leave a comment