Képzéseink ismertetője

Vezetőként, csapatként, szervezeti tagként vagy magánemberként mindannyian részesei vagyunk változásoknak. Mire van szükségünk ilyenkor?Változásmenedzsment, Stratégiai menedzsment, Projektmenedzsment, Vezetőfejlesztés, Önismeret, Csapatépítés, Stressz-és energiamenedzsment

Szakmai és személyes magabiztosság, energia, innovatív megoldások – ezekkel töltődik fel programjainkon!

Regisztrált képézéseink:

Változásmenedzsment

Ha semmi módon nem tudod gátolni a változást – állj az élére!

Legalább kétezer éves ez a kínai bölcsesség és talán sosem volt olyan aktuális, mint napjainkban.
Ezer oldalas tanulmányt írhatnánk most ide a változó világról, a gazdasági és társadalmi környezetről, de ennél sokkal fontosabb, hogy az Önök szervezete mit tehet, hogyan készülhet fel a néha igen gyors változásokra. Ne legyenek illúzióink, egy szervezet nem egy gép ahol elfordítunk egy kapcsolót és másnap már a helyes irányba forog a főtengely.
Mi akkor a lehetőségünk, sőt, ha vezetők vagyunk: a felelősségünk?Az, hogy a zsigeri ellenérzésektől a változás célján- keretein keresztül eljuthassunk oda, hogy a változás résztvevői a legjobbat, de minimálisan az adott helyzethez legszükségesebbet hozzák ki magukból és csapatként egymásból is. Nem egyszer, nem kétszer –hanem ma már szinte folyamatosan.
Ennek a szervezeti képességnek a kulcsai

 • a vezetői felkészültség,
 • a helyes célokra való fókuszálás képessége,
 • a változásokhoz kapcsolódó önismeret,
 • a megfelelő kommunikáció, valamint
 • a változások által generált konfliktusok / ellenállások – mert ezek minden jelentős változás természetes velejárói – kezelésének ismerete.

A változásmenedzsment tréningek ezekre a területekre fókuszálnak, rengeteg gyakorlati munkával, mondjuk ki: egyfajta küzdelemmel, mert a valóságra így lehet felkészülni.
Érdekli a képzés? További kérdései vannak?
Keresse Máté Barbara partnerünket!
email: mate.barbara@ascon.hu Tel: +36-30-663-2073

Stratégiai menedzsment és döntéstámogatás

Az egyik legizgalmasabb képzésfajtánk elsősorban felsővezetőknek és stratégáknak szól.
Olyanoknak, akik magasan képzett szakemberek, tapasztalt vezetők és valószínűleg kiválóan teljesítenek munkahelyükön.
Felsővezetői, stratégiai pozícióban naponta kell meghozni stratégiai és komplex döntéseket. Mit nyújthat Önöknek akkor egy képzés ebben a témában? A kérdésre hadd állítsunk fel egy analógiát: Ha egyszer folyékonyan tudunk beszélni, segíthet-e hatásosabb előadóvá válni a retorikai vagy prezentációs készségeink fejlesztése?
A helyes döntések meghozatala és azok átadása ugyanígy mindig csiszolható tudomány. Hogyan?

 1. Struktúrálja az összegyűlt stratégiai menedzsment tapasztalatait!
 2. Ismerje meg a legújabb és bevált nemzetközi eszközöket!
 3. Ossza meg tapasztalatait és gondolkozzon közösen vezetőtársaival!
 4. Tanulja meg használni önmaga és a csoport intuitív tudádását!

Az így karbantartott tudás szinte kizárja, hogy egy vezető rossz döntéseket hozzon – még akkor is, amikor összetett helyzetekben gyorsan kell intuitív döntéseket hozniuk.

Stratégiai kérdések, amiket a képzés feldolgoz a fenti módszerekkel:

 • értékorientált vállalati működés rendszere: a piac / vevő elvárásaiból hogyan lesz összehangoltan működő rendszer?
 • piaci céloktól működési célokig: miképpen érhető el megfelelő munkamegosztással és struktúrával a kívánatos piaci pozíció?
 • hogyan építhető ki olyan értéklánc, ami jó minőség/ár pozíciót eredményez?
 • forrásallokációs döntések: működési hatékonyság vagy szervezeti kompetenciák? Milyen elvárások adódnak a szervezeti egységekkel szemben a piaci célokból?
 • az egyes funkciókon és területeken belül hogyan támogathatók a make or buy döntések
 • stratéga lebontás: hogyan lesz a stratégiai célokból konzisztens, mérhető és számon kérhető operatív célrendszer?

Érdekli a képzés? További kérdései vannak?
Keresse Dr. Ilosvai Péter partnerünket!
email: ilosvai.peter@ascon.hu Tel: +36 70 940 4147

Stressz és energiamenedzsment

A stressz olyan a szervezetben, mint a koleszterin a véráramban.
A hiányát is megérezzük, a túlzott érték viszont káros.

Mindannyian éreztük már úgy magunkat, hogy feszül a nyakunk, megfájdul a hátunk, az energiánk pedig a nullához közelít. Persze ilyenkor vár ránk az elintézendő ügyek garmadája. Ez a szituáció ugyanígy jellemezhet egy egész szervezetet is. Mielőtt azonban leblokkolná az energiáinkat és megbetegítene bennünket, szembenézhetünk a stressz tüneteivel, sőt, saját magunk és a vállalat szolgálatába állíthatjuk azt. Hihetetlenül hangzik? Pedig van megoldás.
Ha az első jeleknél lépsz, akkor kisebbek a károk és a feszültséget még cselekvő energiává is alakíthatod. A tétlen lefagyás, a felesleges harc vagy energiavesztett megalkuvás helyett a stressz elszánttá, koncentrálttá, egymással együttműködővé és önmagunk számára is meglepően kreatívvá tehet. Ha ezt megtapasztaljuk, a változásoknál az ismeretlentől való félelem érzését átveszi az „ezt is meg fogjuk oldani” érzésének eszement szabadságérzete.
A programban résztvevők olyan tudásra és képességekre tehetnek szert, amelyekkel optimális stressz szinten tudják tartani magukat. Segítséget kapnak az egyéni energiaszint megtartásához, stratégiák kialakításához, megismerik a pozitív és negatív stressz típusait, hatásait és következményeit egyéni és csoport szinten.
A stressz kezelése a szervezeten belül többszörösen megtérülő befektetés: elég csak saját magunkra gondolni, máris megértjük, miért olyan fontos ez a munkavégzés szempontjából is.
Képzésünk tartalmából:

 • Saját stressz szintem és annak okozói: egyéni diagnózis stressz kérőívek használatával
 • A stressz típusai; a disstressz hatásai és következményei egyéni- és szervezeti szinten
 • Stressz-kezelés egyéni és szervezeti szinten: küzdelem vagy megküzdés? A stressz menedzsment modern megközelítése; pozitív pszichológia, reziliancia.
 • Energia menedzsment: a teljes elkötelezettség 4 területe (fizikai, érzelmi, lelki és szellemi egyensúly).
 • Munka-magánélet harmónia: 4 aranyszabály, hogy élsportoló lehess a mindennapjaidban
 • Stresszt csökkentő technikák és készségek

Érdekli a képzés? További kérdései vannak?
Keresse Kun Andra partnerünket!
email: kun.andrea@ascon.hu Tel: +36-20-777-0670

Vezetőképzés

A jó pap holtig tanul, mégis sok egyházfi falán találjuk ott a diplomát.

A vezetők számára sem ér véget a tanulás folyamata azzal, hogy megismerkednek a számukra legfontosabb készségekkel, hiszen azokat a gyakorlatban alkalmazva válhatnak karrierjük során igazán jó vezetőkké. Mégis azt mondják, hogy az embereket nem az évek vagy napok, hanem a pillanatok formálják igazán. Mi az ASCON-nál úgy gondoljuk, számos olyan pillanatot tartogatunk Önöknek, amelyekre egész pályájuk során alapvető fontosságúként gondolhatnak majd vissza.

Vezetőként az Ön életében is kellenek azok a pillanatok, amikor jó megállni, végiggondolni, rákérdezni, tapasztalatokat begyűjteni, támogatókat szerezni, az érzelmeket rendbe rakni és szellemileg is feltöltődni, hogy a további úton újra legyen muníciója.

Hogy milyen az ASCON Vezetőképzése?

Azzal foglalkozik, amire a vezetőnek akkor, ott, épp szüksége van. Ha kell, akkor modelleket ad, ha kell, akkor coachinggal segít; vagy ha távoli rálátásra és analógiára van szükség, akkor esettanulmánnyal támogat. Felhasználjuk a csoport erejét és bölcsességét, mert rendszerint minden tudás és tapasztalat ott van velünk, amire szükségünk van a továbblépéshez.

A célunk az, hogy a vezetők

 • megerősödve jöjjenek ki a fejlesztésből
 • megtanulják elkerülni azokat a csapdákat, amelyek ismétlődő módon megakadályozhatják őket a hatékony munkavégzésben
 • mozgósítani tudják erejüket és képességeiket
 • válaszokat kapjanak személyes dilemmáikra (akár vezetői modellek, akár önismeret, akár esetfeldogozások által)
 • egyéni, csoport és kapcsolatközi szinteken egyaránt erősebb vezetőként vezethessék a szervezetben rájuk bízott egységeket
 • megtalálják a vezetői „miért”-jüket, megleljék azt a belső motivációt, melyért érdemes nap, mint nap újra dolgozni és küzdeni

Pár napos varázsreceptünk nincs. És még azt sem állítjuk, hogy nem fáj. De már sokan mondták: Köszönjük, jó volt!

Érdekli a képzés? További kérdései vannak?
Keresse Máté Barbara partnerünket!
email: mate.barbara@ascon.hu Tel: +36-30-663-2073

360 fokos szervezeti- és önismereti fejlesztés

Ha a tükör beszélni tudna…,
…akár ezt az alcímet is adhatnánk ennek a képzésfajtának, amelyet egy cég kulcsembereinek, tehetségeinek, felső- és középvezetőinek mindenképpen el kellene végezni az életben legalább egyszer.
Mindennapjainkban, így a munkahelyünkön is valamilyen stratégiát követve igyekszünk érvényesülni, megfelelni, előrelépni. Ez a stratégia jó esetben harmóniában van személyes emberi stílusunkkal, erre azonban magunktól csak korlátozottan látunk rá. Emlékszünk azokra a vidámparki tükörtermekre, ahol  a tükrök teljesen körbevettek bennünket? Elvileg minden porcikánkra ráláttunk, mégsem tudtuk egyszerre a mellkasunkat és a hátunkat is megvizsgálni benne.
A saját tükörképünket ráadásul – bármilyen sok is van belőle – soha nem fogjuk objektívan látni. Viszont „ha a tükör beszélni tudna”, akkor el tudná magyarázni, hogy mire figyeljünk, mi mit jelent, másokhoz képest milyenek vagyunk, felhívná a részletekre a figyelmet és támpontokat adna az összkép értelmezéséhez. A többiek tükre, vagyis a környezetünk meg tudja adni azt a plusz információt, amitől tényleg teljes lesz a kép. A képzés egyik fele erről szól: rakjuk össze azt a képet önmagunkról, ami érthető és elfogadható saját magunk számára. A fejlesztésnek ebben a szakaszában a résztvevők személyes szinten megismerkednek jellemző gondolati mintáikkal, és tapasztalataink szerint komoly önismerettel gyarapodnak.
De ezzel még csak az út felét tettük meg. A képzés résztvevői szociális és vezetői kompetenciáik megismerésén túl fejlődési útmutatást is kapnak. A programvezetők támogatásával saját fejlesztési irányaikra is ráismernek, így konfliktuskezelő- vagy együttműködő készségeik, analitikus gondolkodásmódjuk, másokat motiváló értékelő-fejlesztői képességeik is magasabb szintre lépnek. Egy szervezetben pedig ezek a legfontosabb képességek, amelyek használatával a munkavégzés hatékonyabb és gördülékenyebb lehet egyszerre.
360 fokos felmérésre és fejlesztésre a célcsoporttól és szervezeti céloktól függően különböző kérdőíveket használunk. Leggyakrabban a következő kérdőívekre támaszkodunk:

 • Life Style InventoryTM (LSI), vagyis Életstílus leltár. A kérdőív abban segít, hogy visszajelzést kapjunk vezérlő értékeinkről, valamint gondolkodási és viselkedéses mintáinkról. Segítségével az önismeretünk, a csoporton belüli és egyéni hatékonyságunk, stressz kezelésünk és egyéni hatékonyságunk erősödhet. Kultúrafejlesztéseknél gyakori támogató eszköz.
 • Leadership/Impact® (L/I), vagyis Vezetői hatás kérdőív. A kérdőív segítségével felsővezetőkkel, stratégákkal dolgozunk. A kérdőív egyediségét az adja, hogy megmutatja a felsővezető szervezetre, így a szervezeti kultúrára és viselkedésre tett hatását. A kérdőív betekintést ad a vezető saját leadership stratégiájába, illetve a beosztottaik viselkedésére és teljesítményére gyakorolt hatásába. Szemléletformálásnál, kultúrafejlesztésnél elengedhetetlen eszköz.

Mindkét fenti kérdőív nagy előnye, hogy nemzetközi benchmark mintához hasonlítja az eredményeket és megmutatja azt is, hogy hosszú távon milyen változtatásokat érdemes megtenni a sikeres és boldogabb életvitelünkért, vezetői karrierünkért.

 • Cégre szabott egyedi kérdőív. Azokban az esetekben alkalmazzuk, ahol a szervezeti kompetencia rendszerhez, vagy egyéb más, már létező rendszerhez illeszkedően érdemes a felmérést végigvinni. Előnye, hogy a kérdések és a struktúra testre szabható és lekérdezése meglehetősen rugalmas.

Képzésünk tartalmából:

 • A személyiségtipológia, életstílus alapfogalmainak, típusainak megismerése
 • Önértékelés és mások visszajelzésének feldolgozása
 • Típusunk, visszajelzésünk és a szervezet egyensúlya. Hogyan támogatom a szervezeti kultúrát, illetve milyen ütköző pontok vannak a mindennapokban?
 • A típushoz kapcsolódó kommunikációs – , konfliktuskezelési és stressz-kezelési jellemzők feldolgozása
 • A személyes hatékonyságot és együttműködést támogató erősségek feltárása, fejlesztési területek beazonosítása
 • Személyes akcióterv kidolgozása
 • Esetek feldolgozása egyéni és csoport coaching technikákkal

Érdekli a képzés? További kérdései vannak?
Keresse Szabó Zsófia partnerünket!
email: szabo.zsofia@ascon.hu Tel: +36 20 227 8363

Projektmenedzsment

Mi jut eszünkbe a projektmenedzsmentről?
Meetingek, státuszriportok, Gantt-chart, öltönyös és aggódó projektvezetők, határidők…
Ez a felszín. Miről is szólnak a projektek egy szervezet életében? Tegyük fel, hogy egy családban három gyermek nevelkedik. Ők a folytatás, a jövő zálogai, nélkülük csak öregednénk, elfogyna körülüttünk a jövő. Vajon van-e esélyünk arra, hogy igényeik mindig pontosan egybevágnak a miénkkel vagy akár egymáséival? Lehetséges-e, hogy nem lesznek időnként féltékenyek egymásra? Elképzelhető-e, hogy mindig csak örömöt okoznak szüleiknek? Hogyan kezeljük őket? Vajon az a megfelelő, ha mindig egyformán próbáljuk őket szeretni, vagy ha mindig egyedien, úgy ahogyan arra a gyermeknek akkor és ott szüksége van?
Ma már a projekt nem egy különlegesség a szervezetek életében. Legtöbbször egymással párhuzamosan futnak a projektek, amelyek kapcsán ugyanezek a kérdések feltehetők. Ez a projektvezetők feladatát még összetettebbé teszi, még nagyobb hangsúlyt helyez az üzleti célok és a nem rutinból végezhető feladatok menedzselésének összhangjának megteremtésére.
Milyen képességeket és ismereteket szükséges ehhez fejleszteni?

 • Azt tegyük, amiért tényleg hálásak lesznek: szervezeti és üzleti igények megértése
 • A projekt nem ígéret, hanem valóság: a különböző elvárások összhangjának megteremtése
 • A hatékony százlábú: tervezés és rugalmasság a megvalósításban
 • Kommunikáció, kommunikáció, kommunikáció…. a státuszolástól a személyes visszajelzésig
 • Kell egy csapat: a projektcsapatok sajátosságainak (esetlegesség, vegyes kultúra, virtualitás, megosztott erőforrások) kezelése
 • A projektvezető is ember: önismeret, energiamenedzsment, stresszkezelés
 • Ünnepelni tudni kell – és szabad is. Magyar kulturális sajátosságok a teljesítményorientáltság és együttműködés jegyében.

Sok szempontból mindegy, hogy külsős szolgáltatóként vagy belsős projektvezetőként dolgozik. Ahogyan a gondoskodó szülők egybefogják a család életét – néha dicsérettel, néha szigorral – mindig odafigyelve, úgy teszik ezt a projektmenedzserek is a vállalat „gyermekeivel”. A konfliktusok kódolva vannak ebben a munkakörben és legjobb, amit a szervezet tehet az, hogy felkészíti projektmenedzsereit erre a sokrétű tevékenységre.
Nincs két egyforma család – nincs két egyforma szervezet. A projektmenedzserek képzéséhez az Asconnál bevetésre készen áll az alapvető tudásbázis, de minden estben a szervezet igényeihez kell igazítanunk az arra épülő felépítményt. Az Önök szervezetének sajátosságait, jellemzőit vesszük figyelembe a képzés kialakításánál, de a hangsúlyok minden esetben a tapasztalati tanulásra kerülnek, külön odafigyelve a szervezeti és személyes konfliktusok megelőzésének és kezelésének eszközeire, módszereire.
Érdekli a képzés? További kérdései vannak?
Keresse Kun Andrea partnerünket!
email: kun.andrea@ascon.hu Tel: +36 20 777 0670

Együttműködés-fejlesztés, csapatépítés

Közhely, de azért leírjuk: egy csoportnyi ember önmagától ritkán alkot csapatot.
 Ráadásul van egy rossz hírünk, de azért elmondjuk: minden csapatnak időről időre szüksége van karbantartásra is. E nélkül a már létrejött csapatok is széthullnak.

Mire gondolunk? Változó időkben folyamatosan változhatnak a közös célok is. Megrendülhet, megerősödhet az egymásba vetett bizalmunk. Új vezetők, új szempontok, netán új struktúrák épülhetnek, elveszíthetünk egy-egy fontos munkatársat is. Kialakulhatnak klikkek, vagy egyszerűen olyan kommunikációs helyzetek, hogy nem értik meg igazán egymást a munkatársak. Mindeközben előfordul, hogy pont ekkor kell a legkeményebben megdolgozni a közös jövőért. – Ilyenkor a szervezet és az egyes munkavállalók szempontjából is luxus lenne a csapatban lévő közös potenciált nem kiaknázni.
És miért kell újra és újra megerősítenünk a csapatot? A jól felépített csapat olyan, mint a hideg télben egy pont jól befűtött szobában dolgozni. Kint kemény világ van, de bent működnek a dolgok. Sokszor azonban észre sem vesszük, hogy a helyiségünkben kinyílt az ablak! Az eredmény percek alatt elillanhat és egyszer csak a kihűlt falak között találjuk magunkat. Nem is értjük, mi történt, a kiszállt meleg már nem visszahozható.
Az ablakot be kell csukni, a csapatot alkalmasint újra kell konfigurálni.
A tréning előtt fontos megismernünk a „szobát” és lakóit: fel kell tehát mérnünk az egyéni és csoport munkák kívánalmait, meg kell határoznunk milyen szinten áll csapatat, milyen irányba tud fejlődni, és ehhez kell rendelnünk a konkrét tennivalókat. A csapatot a közös munka megerősíti, közös tapasztalatokon keresztül új együttműködési formák alakulnak ki, és ez végül az egész szervezetet gazdagítja.
Együttműködés fejlesztő tréningjeinken számos módszerrel és technikával dolgozunk. A csapat fejlődési szintjétől, aktuális kérdéseitől, dilemmáitól, vezető-munkatárs kapcsolataitól, külső elvárásoktól tesszük függővé, hogy hogyan támogatjuk a csapatot. Az ASCON csapata leggyakrabban a következő megközelítéssel, eszközökkel dolgozik: Tranzakció Analízis, Human Synergistics, Appreciative Inquiry, MBTI.
Érdekli a képzés? További kérdései vannak?
Keresse Szabó Zsófia partnerünket!
email: szabo.zsofia@ascon.hu Tel: +36 20 227 8363 

Cégek, akik 2011-ben fenti programjainkkal erősítették hatékonyságukat:
Danone Kft., GE Hungary Kft., Hungarian Alliance Logistics Kft., Hungaropharma Gyógyszer-kereskedelmi Zrt., Magyar Telekom, Mercedes Benz Hungária Kft., Microsoft Magyarország Kft., Pécsi Tudományegyetem, SAS Institute, Zeiss Magyarországi Fióktelep

A szakképzési hozzájárulásból a fentebbi regisztrált képzéseinket akár azonnal igénybe veheti, ha megfelel az aktuális törvényi feltételeknek és gyakorlatnak. Ezt mindig a konkrétumok ismeretében (téma, létszám, tartalom) lehet eldönteni.  Kérdezzen, segítünk!

Ahogy azt a tájékoztatónkban leírtuk, ez korántsem a teljes kínálat. Igazodva cégük igényeihez előzetes konzultáción közösen határozzuk meg milyen területen, milyen képzésekkel tudjuk az Önök sikerét elősegíteni.
A cégük számára készítendő pontos ajánlatért, információkérés esetén kérjük keresse fentebb egadott munkatársainkat vagy töltse ki az alábbi mezőket:

Kapcsolat

Leave a Reply