A változás akkor jó, ha előre visz! Ha új üzleti lehetőségeket, eredményesebb működést, együttműködőbb szervezetet eredményez.

0Z4A5502A változás kezdetén a remény és a félelem mezsgyéjén mozgunk. Magabiztosság és energia kell ahhoz, hogy közösen felhúzzuk a vitorlákat és jó irányba állítsuk a hajót!

A változásmenedzsment a változás céljának és tartalmának, a megvalósítás folyamatának és az érintett emberek közreműködésének integrált kézbentartásáról szól. Ha jól csináljuk, a változás fenntartható megoldást ad, és további fejlődésre inspirál.

Mi az Ascon-ban a változások és változtatások szakértői vagyunk. Hiszünk benne, hogy a változásokból ki lehet jönni megerősödve,  választ adva a piaci kihívásokra. Az ügyfeleinknek a tapasztalatunkat és a szakmai tudásunkat lefordítjuk a gyakorlatra:  eredményeket, tetteket, energiát és biztonságot adunk.

A változást több szinten elősegítjük:

Változások vezetőinek támogatása

Minden eredményes változáshoz kell egy vezető, aki látja a célt és elkötelezett annak megvalósításában

  • Mi a változások vezetőit segítjük inspirációval, odafigyeléssel és külső szempontok behozásával.
  • Segítséget nyújtunk a döntéshez olyan helyzetekben, ahol a választás nem egyértelmű.
  • Szakmai tanácsokat adunk annak érdekében, hogy az üzleti, stratégiai és emberi kérdéseket integráltan kezelje.
  • Coaching keretében segítjük a vezetőt személyesen is megerősödni a változás folyamatában.

Szervezeti változás elindítása és végigvitele

A szervezeti változás alapvető célja az üzleti érték növelése a piaci pozíció megerősítésével és/vagy profitabilitásának javításával. Támogatást adunk abban, hogy a szervezet meg tudja különböztetni magát a piacon és azokra a vevőkre fókuszáljon, akik a profitot leginkább termelik számára. Elérjük, hogy a szervezet tagjai csak olyan tevékenységeket végezzenek, amik közvetve vagy közvetlenül hozzájárulnak ahhoz, hogy a megcélzott vevők azt kapják, amire szükségük van. Ehhez a belső működés változása is szükséges. Ennek érdekében közreműködünk az értékvezérelt működési rendszer és motiváló kultúra kialakításában.

Egyéni változási képesség fejlesztése (csoportban is)

A változás során az érintettek sokszor bizonytalan, feszültséggel teli és az energiákat felőrlő helyzetekben találják magukat. Személyes változási tanácsadással, önismeret fejlesztéssel, stressz-, és energiamenedzsment programmal segítjük a változás szereplőit. Eszközöket adunk ahhoz, hogy nyertesen kerüljenek a változásból.

A változás lehetősége most az Ön kezében van!

Tekintse meg a munkamódszerünket vagy lépjen kapcsolatba velünk.

Nem ezt kereste?

Képzésleírásaink itt találhatóak.