Blogbejegyzéseink

 

Gyakran kérdezik a leendő team coaching résztvevőink, hogy mi fog történni egy team coaching ülésen. A kérdést nem könnyű megválaszolni, hiszen ebben a műfajban azzal dolgozunk, ami ott és akkor a teremben megjelenik. Így a fenti kérdésre sem tudunk pontos választ adni, legfeljebb annyit, hogy „a csapat majd dolgozik a számára fontos témán, a team coachok pedig megfigyelnek és interveniálnak”.

Coachként dolgozva többször előfordult, hogy elakadtam egy coaching folyamatommal.

Ez mindig nagyon nehéz, frusztráló helyzet. Leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, amikor örvénybe kerülök, egyre jobban húz lefelé a mély és úgy érzem nem látok kiutat belőle, nem tudom merre, hogyan tovább.

Az a feltételezésem, hogy ezzel az időnkénti elakadással nem vagyok egyedül, sokan járunk hasonló cipőben. Felmerül a kérdés, hogy vajon ilyenkor coach kollégáim igénybe veszik-e a szupervízió lehetőségét? Mert az nem feltétlenül kellemes, de egy rendkívül hasznos folyamat.

Én Ilyenkor mindig felkeresek egy szupervizort, aki segít más szemmel, más szemszögből ránézni a helyzetre és így tovább tudok lendülni az elakadáson.

A bakancslistát közelebbről 2007-ben Rob Reiner filmjében ismertem meg, és rögtön meg is könnyeztem Jack Nicholson és Morgan Freeman fantasztikus alakításának köszönhetően. Zseniális film. Ajánlom mindenkinek, aki egy megható, az élet prioritásairól elgondolkodtató, szép filmre vágyik.

Egészen sokáig úgy tekintettem minden bakancslistára, mint amit olyan emberek írnak, akiket az elmúlás gondolata megérintett. Három évvel ezelőtt azonban a gyerek coaching témájában kutakodva ráakadtam egy gyerekeknek készült nyári bakancslistára. Ekkor határoztam el, hogy írok én is egyet. De nem írtam. Valószínűleg ennek kellett volna lennie a listám első tételének, és akkor talán elkészülök vele. smile