Sütőtökkrém recept az Inspirációs Estünkről

2011. január 28-án kreatív inspirációs estre invitáltuk partnereinket, barátainkat, családtagjainkat. Az eseményen Horváth Kati gasztroblogger gondoskodott a finom falatokról. A lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal mindenkinek nagyon ízlett. Íme a receptje:

Inspirációs Estünkön az egyik finomság a sütőtökkrém volt.

Hozzávalók:
250 g sült sütőtök
55 g mascarpone
1 kisebb – közepes lila hagyma
1 g rozmaring
18 g oliva olaj
só, ízlés szerint

Elkészítés:
A sütőtököt felezve puhára sütjük 170 C-on 30-40 perc alatt, félretesszük hűlni. A rozmaringot felaprítjuk. A lila hagymát nagyon finomra vágjuk. A kihűlt tök magjait kikaparjuk, 250 g tökhúst és a mascarponét botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a rozmaringot és a lila hagymát, majd habverővel (kézivel, vagy alsó fokozaton gépivel) habosítjuk az oliva olajjal. Ez annyit tesz, hogy keverés közben hozzácsorgatjuk az olajat. Legvégül ízlés szerint sózzuk.

Vidám elkészítést és jó étvágyat hozzá. További finomságok receptjei a Büfé budapest oldalán.

Share/Bookmark
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>